(PREMISLEKI V ČASU KORONAVIRUSA) "Ostani doma, kdor ga ima"

"Ostani doma" bo zato vzdržal le na kratki rok. Na srednji rok moramo najti boljšo rešitev. Začnimo delati na tem zdaj, vsak dan nekaj - tako kot s kriznimi ukrepi!

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

To naj ne bo edino vodilo nove stvarnosti. "Pojdite ven na sprehod, če je le možno. Če boste le doma pred ekrani, boste padli v spiralo tesnobnosti. Zunaj je možnost prenosa okužbe neznatna, če se le ne zbirate v skupinah ali dričate po toboganih." V kratkem pričakujem takšen drugi SMS vlade.
Izbira senzacionalističnih medijev je zdaj strel v koleno. Vseeno jim je za ustvarjanje panike, da le dobijo višje število ogledov. Lahko izberemo, da v tej nizkotni igri ne bomo sodelovali. Čas je prelomen, ni pa apokaliptičen. Uravnotežimo pogled z zdravo distanco, širšim pogledom in aktiviranjem kritične misli. Zjutraj se zbudimo v nov dan, tako kot vedno do sedaj. Prihaja pomlad. Nič ključnega nam ne manjka. Življenje teče naprej. Ja, veliko stvari se spreminja, toda temelji življenja ostajajo takšni, kot so od nekdaj. S tem izhodiščem utrjujem zdravo perspektivo zavesti o sebi in svetu.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Dejan Dinevski
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta