"Prihaja snežna bomba": Britancem napovedali skorajšnji začetek zime. Kakšno vreme pa čaka nas?

Va
20.11.2023 13:29

Na Otoku se pripravljajo na "veliko ohladitev", ki naj bi prinesla tudi prvi sneg.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V nekaj dneh Veliko Britanijo čaka snežna bomba, najavljajo mediji na Otoku, potem ko so meteorologi napovedali "veliko ohladitev" s temperaturami od -1 do -5 stopinj Celzija, pri čemer naj bi močan severni veter prinesel tudi prvi sneg. Tudi začetek decembra naj bi bil bel "povsod od Škotske na severu do Birminghama na jugu", navajajo.

Medtem je The Met Office na svoji spletni strani objavil nekoliko podrobnejšo napoved. Najverjetnejši scenarij za prve dni decembra je spremenljivo vreme z dežjem in močnim vetrom, so sporočili. 

Kaj pa pri nas? Tudi na spletni strani Neurje.si omenjajo za konec tega tedna dotok "konkretne doline polarnega zraka" s severa, to pa bi pomenilo, da bo zima za kratek čas zamahnila z repom proti našim krajem. 

Agencija RS za okolje (Arso) medtem za noč na torek napoveduje, da se bodo padavine v južni in jugozahodni Sloveniji okrepile in se do jutra razširile tudi nad osrednjo in vzhodno Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v alpskih dolinah okoli 1, ob morju do 11 stopinj Celzija. V torek dopoldne bo dež povečini ponehal, popoldne se bo oblačnost trgala. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 10, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V torek popoldne in v sredo bo na Primorskem pihala močna burja. Na izpostavljenih legah lahko najmočnejši sunki presegajo 100 kilometrov na uro. V sredo in četrtek bo večinoma sončno in kot kaže, tudi vetrovno. Nad osrednjim delom Evrope je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom v višinah k nam doteka postopno bolj vlažen zrak.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta