Pritožbi na Darsovo izbiro izvajalca e-vinjet na državni revizijski komisiji

STA, M.D.
06.03.2021 08:45
Dars je zavrnil pritožbi Iskratela in Maranda na izbiro slovaškega Skytolla za izvajalca sistema e-vinjet in dokumentacijo posredoval v odločanje državni revizijski komisiji. Ta naj bi o zahtevkih za revizijo odločila v 15 delovnih dneh po prejemu popoldne dokumentacije, Dars pa odločitev pričakuje vsaj do prvomajskih praznikov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Dars je za izvajalca sistema elektronskih vinjet izbral Skytoll, ki je dela ovrednotil na 15,7 milijona evrov brez DDV. Ponudba Iskratela, ki je nastopal v partnerstvu z madžarskim ARH Informatics in Marand, je bila vredna 14,2 milijona evrov brez DDV, Marand, ki je nastopal skupaj s podjetji Telekom Slovenije, Pošta Slovenije in Kapsch, pa je dela ocenil na 33,4 milijona evrov.

Dars je ob izboru Skytollove ponudbe ostali dve označil za nedopustni.

Uvedba elektronske različice vinjete je predvidena s 1. decembrom letos, letna vinjeta za 2021 pa bo ostala veljavna do 31. januarja 2022. Po tem datumu vinjeta v fizični obliki ne bo več v veljavi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta