Razkol v Desusu: Pivčeva namesto odstopa v boj s poslanci

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
10.08.2020 20:35

Nove dimenzije nemirov v upokojenski stranki: po nezadovoljstvu na terenu zdaj odprti spopad med šefinjo Aleksandro Pivec in njeno poslansko skupino. Naj predsednica nepreklicno odstopi, so jo pozvali poslanci, a njihovi zahtevi Pivčeva (še) ne bo ugodila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vseh pet poslancev Desusa je enotno nastopilo proti predsednici.
BOBO

Predsednica koalicijskega Desusa Aleksandra Pivec se je sestala s poslanci, da bi razčistila nejasnosti nedavnih zapletov in afer v zvezi z (ne)plačevanjem računov zasebno-službenih gostovanj v Izoli in na Krasu. A poslanci se z njeno razlago niso zadovoljili in so danes zahtevali, naj nepreklicno odstopi. "Stranka Desus je pod njenim vodstvom postala stranka afer, kar se v 30-letni zgodovini stranke ni zgodilo," je odločitev nakazal vodja poslanske skupine Franc Jurša. "Zato ji na podlagi vsega navedenega predlagamo, da nemudoma nepreklicno odstopi kot predsednica stranke Desus. V kolikor ne bo odstopila, poslanci poslanske skupine Desus svetu stranke Desus predlagamo, da ji izreče nezaupnico," je pozval in predsednici očital še, da stranke ni konsolidirala, k čemur se je ob januarskem prevzemu funkcije zavezala.

Žiga Živulovič Jr.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta