Revščina starejših žensk - kaj lahko naredi predsednica?

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
22.11.2022 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak
Nataša Pirc Musar je po izvolitvi za predsednico povedala, da bo, tako kot je obljubljala med kampanjo, glas tistih, ki nimajo glasu. Pravi, da nima čarobne palice, kako se lotiti problematike najrevnejših, ampak zagotovo se je bo. Še posebej pereči revščini starejših samskih žensk bo namenila več pozornosti. Najnovejše raziskave socialno-ekonomskega položaja upokojencev potrjujejo, da so te med najbolj ogroženimi in izpostavljene revščini. Sindikat upokojencev ima pripravljenih več rešitev, zdaj pričakujejo ukrepe.

"Da bi se resnično lotili reševanja tega problema, je treba vzeti pot pod noge, težiti in biti vztrajen. Potrebnega je veliko več kot nekaj slik v časopisu ali objav na družbenih omrežjih. Nova predsednica je napovedala aktivno držo in upati je, da bo pri tem vztrajala," pravi profesorica Vesna Leskošek s Fakultete za socialno delo. Ker je napovedala tudi dobro sodelovanje s predsednikom vlade in predsednico državnega zbora, je upanje, da se bodo stvari premaknile na bolje, meni tudi Biserka Marolt Meden, predsednica Srebrne niti. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta