Šarčeve besede o SDS na sodišču. Matoz: "Gospod Šarec lahko še vedno prekliče svoje izjave."

Damijana Žišt Damijana Žišt
11.03.2020 19:00

Stranka bodočega premierja Janeza Janše vložila tožbo zoper premierja v odhajanju Marjana Šarca zaradi izjav o financiranju SDS z Madžarskega in njenem sovražnem govoru. SDS zahteva preklic izjav in 8000 evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odhajajoči in prihajajoči premier naj bi se kmalu srečala na kamniškem sodišču. 
Igor Napast

Predsednik vlade v odhajanju Marjan Šarec je od stranke SDS, katere predsednik je Janez Janša, na stolčku se bosta kmalu zamenjala, prejel tožbo. "Medtem ko se večina ukvarja s tem, kako zajeziti koronavirus, drugi tožijo. Zvečer me je pričakala kuverta. Pestro, " je tožbo prek twitterja v ponedeljek zvečer komentiral Šarec.
Že pred tožbo je v začetku februarja prejel pismo odvetnika Franca Matoza, ki zastopa SDS, v katerem od njega zahtevajo, naj se za svoje izjave, podane na RTV Slovenija, opraviči, ker da je "nedostojno govoril o SDS", če opravičila ne bo, pa da bo sledila tožba. Šarec se je že takrat takole odzval: "No, se opravičujem, če sem izrazil svoje mnenje, ki ni osamljeno. Ne nazadnje (še) živimo v svobodni državi. Je pa lepo izražena prihodnost s tem pismom, če bo sestavljena vlada stranke SDS. Me pa očitno že vidijo v opoziciji, glede na to, da so mi poslali na elektronski naslov državnega zbora." Dodal je še: "Želja po oblasti je močna."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta