Šefica NPU ovadbe glede nabave zaščitne opreme še nima

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
24.02.2022 09:11
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na mizi šefice NPU ni niti osnutka zaključnega dokumenta, pravijo na policiji.
Robert Balen

Nabava medicinske opreme, zaradi katere so preiskovalni NPU zadnji dan junija 2020 naredili hišne preiskave, tudi pri ministru za gospodarstvo Zdravko Počivalšku, je še v fazi predkazenskega postopka, pojasnjujejo na policiji. Da naj bi bila ovadba že spisana, a še čaka na podpis šefice NPU Petre Grah Lazar, smo zapisali, ker pa na Generalni policijski upravi zavračajo.

"Direktorica Nacionalnega preiskovalnega urada Petra Grah Lazar še ni prejela zaključnega dokumenta v predkazenskem postopku, v katerem preiskovalci NPU obravnavajo sume kaznivih dejanj pri nakupu zaščitne," pravijo na Generalni policijski upravi in dodajajo, da ni prejela niti osnutka zaključnega dokumenta, zato takega akta ni na njeni mizi. "NPU v vseh primerih deluje zakonito in strokovno in o predkazenskem postopku obvešča pristojno državno tožilstvo. Zaključni akt bo podan, ko bodo preiskovalci zadostili vsem pravnim podlagam, internim aktom in preverili vse dokaze," še dodajajo na policiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta