Sem Nada, Kristina, Roman ... Protestniki se predstavijo: "Nisem za nasilje, ne zažigam, ne žalim, pa me vseeno popišejo."

14.10.2021 06:00
Kdo so posamezniki, ki so se v sredo zbrali na Trgu republike, pot pa nadaljevali po ljubljanskih ulicah? Pristopili smo in jih povprašali. Kdo ste? Zakaj ste tukaj? Čemu nasprotujete? Se počutite slišane, odtujene?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klara Širovnik
Klara Širovnik
Klara Širovnik
Robert Balen

Marinka, upokojenka: "Nisem proti cepljenju ali cepljenim. Tukaj sem zase, za svobodo, za svoje vnuke in za prihodnost slovenskega naroda. Na splošno za dobrobit človeštva! V veljavi so ukrepi, ki ne pijejo vode. To, kar delajo, je neumnost. Enkrat si izmislijo eno, drugič drugo, potem pa Bojana Beović zadnjič izjavi, da zdravi in neokuženi širijo viruse. Pa lepo vas prosim! Hipokrat se obrača v grobu. To je sramota. In kako vsi mediji strašijo ljudi, je absurd. Starejše ljudi, ki si zdaj sploh ne upajo ven in nikamor brez maske. Koliko starejših in ubogih je umrlo v domovih za upokojence samo zato, ker niso videli svojih svojcev. Umrli so od žalosti! Na vseh poročilih samo strašijo in strašijo. V medijih ne najdemo upore, mediji vse pišejo drugače, kot je v resnici in vsi so od nekod plačani. Poglejte otroke! Primerjajte, kakšno otroštvo ste imeli vi in mi, kakšno pa imajo oni! Zdaj jim na obraze natikajo te maske. Vprašanje je, kako se bodo razvijali in kakšni ljudje bodo sploh postali. Na tem protestu nismo sami anticepilci; zmerjajo nas, češ da smo na sociali in da imamo zato čas protestirati. Jaz imam 40 let delovne dobe, svojo pokojnino sem si krvavo prislužila! Tukaj nas je dosti takih, ki smo delali in smo ogromno dali za to državo. Tukaj smo bili leta 1991 in postavili smo se za Slovenijo. Zdaj pa so jo ukradli."

Klara Širovnik
Klara Širovnik
Klara Širovnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.