Sira, hrenovke, čips, mačja hrana ... ZPS opozoril na odpoklic kar petih izdelkov, v enem tudi bakterija E. Coli

A.L.
21.12.2023 10:28

Odpoklicali so pet izdelkov. To so razlogi ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je danes objavila odpoklic petih izdelkov. Zaradi previsoke vsebnosti joda so odpoklicali pašteto za odrasle mačke HM Kitty govedina.

Zaradi bakterije E. Coli so sporočili tudi odpoklic dveh francoskih sirov, ki sta bila na trgovskih policah E'Leclerca. Gre za sir MORBIER AOP, staran 75 dni in Sir Raclette & Morbier (duo pakiranje). Ob tem na ZPS opozarjajo, da od okužbe z E. Coli pa do prvih znakov lahko mine tudi od tri do osem dni. Pojavijo se lahko naslednji znaki okužbe: bolečine v trebuhu in trebušni krči, slabost in bruhanje ter driska, ki jo lahko spremljajo tudi krvavitve. Okuženi lahko ima tudi povišano telesno temperaturo.

ZPS je odpoklicala tudi barjene perutninske klobase zaradi možnosti prisotnosti tujkov. Izdelek se je prodajal v Lidlu.

Še en izdelek, ki ga umikajo s polic, je Japan Frito Lay Cheetos BBQ, kot razlog so navedli, da živilo ni bilo ustrezno pregledano ob uvozu.

Zaradi presežene vrednosti aflatoksina, ki po oceni tveganja predstavlja nevarnost za zdravje potrošnikov, so odpoklicali tudi suhe fige.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta