Slovenija in Madžarska sta se dogovorili o vzajemnem priznavanju potrdil o cepljenju proti covidu-19

STA, A.L.
01.05.2021 12:53
Slovenija in Madžarska sta se dogovorili o vzajemnem priznavanju potrdil o cepljenju proti covidu-19, ki so izdana v Sloveniji oziroma na Madžarskem, je objavilo zunanje ministrstvo. Potrdilo o cepljenju, izdano v eni državi, bo imelo enake pravne učinke, kot če bi bilo izdano v drugi državi, skladno z notranje pravno ureditvijo posamezne države.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Igor Napast

Slovenija je že doslej omogočala vstop v državo z Madžarske brez napotitve v obvezno karanteno ali dokazila o negativnem rezultatu testa na osnovi predložitve dokazila o cepljenju. S tem dogovorom pa bo sedaj enako ravnala tudi Madžarska, kamor doslej vstop iz Slovenije, razen za določene izjeme, ni bil mogoč, je na Facebooku zapisalo ministrstvo za zunanje zadeve.

Na Madžarskem sicer poleg cepiv, ki jih je odobrila Evropska agencija za zdravila, za cepljenje proti covidu-19 uporabljajo tudi rusko cepivo Sputnik V in cepivi kitajskih podjetij Sinopharm in Sinovac Biotech.

Med izjemami, ki jih ob prihodu z Madžarske v Slovenijo ne napotijo v karanteno, so sicer tudi tisti, ki predložijo dokazilo o negativnem rezultatu PCR testa, ki ni starejši od 48 ur, ali potrdilo o prebolenem covidu-19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta