Slovenska karitas pomagala zagotoviti več kot 30 bivalnih kontejnerjev za žrtve potresa na Hrvaškem

STA, A.L.
13.01.2021 09:39
Slovenska karitas je hrvaški Karitas do danes nakazala zbranih 220.000 evrov in s tem prispevala k nakupu več kot 30 novih bivalnih kontejnerjev za družine, ki jih je prizadel potres na Hrvaškem. Prvih šest bodo na območje pripeljali konec tedna. Slovenska karitas medtem nadaljuje zbiranje sredstev za obnovo v potresu poškodovanih domov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Hrvaška Karitas je naročila sto bivalnih kontejnerjev, ki jih bo podarila družinam v okolici Petrinje, katerih dom po potresu ni več varen za bivanje. Slovenska karitas je ob veliki solidarnosti Slovencev prispevala k nakupu več kot 30 bivalnih kontejnerjev, so danes sporočili iz te humanitarne organizacije.

Kontejnerji z 18 kvadratnimi metri imajo zagotovljene vse osnovne pogoje za bivanje z mini kuhinjo in hladilnikom, kopalnico ter spalnim prostorom s posteljami. Opremljeni so tudi z vsemi priključki za elektriko in vodo ter klimatsko napravo. Vseljivi so takoj in primerni za dostojno bivanje. Za družine z več otroki je v pripravi posebna nastanitev z več kontejnerji skupaj, so še pojasnili pri Slovenski karitas.

K pomoči Hrvaški pristopila tudi mednarodna mreža Karitas

Koordinatorica humanitarne pomoči pri Hrvaški Karitas Suzana Borko se je Sloveniji zahvalila za pomoč. "Vaša pomoč ljudem, ki sedaj v prizadetih krajih živijo v strahu, mrazu, žalosti, prinaša luč, toplino in upanje," je poudarila.

K pomoči Hrvaški je pristopila tudi mednarodna mreža Karitas. Njene članice bodo tako kot Slovenska karitas prispevale k šestmesečnemu humanitarnemu apelu v skupni vrednosti 881.341 evrov. Z zbranimi sredstvi bodo pomagali tudi pri obnovi okoli stotih v potresu poškodovanih hiš.

V ta namen Slovensks karitas nadaljuje zbiranje sredstev. S SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 je možno prispevati pet evrov, lahko pa ljudje pomagajo tudi z nakazilom na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana; TRR: SI56 0214 0001 5556 761; Namen: POTRES PETRINJA; Sklic: 00 627.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta