Slovenska stevardesa iz Zagreba: "Bilo je kot na gugalnici, tekle smo iz 16. nadstropja ..."

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
22.03.2020 11:02

Mira Stropnik je s prijateljicama potres doživela v 16., najvišjem nadstropju stolpnice v Novem Zagrebu: "Bila je panika, v stanovanju se je vse premikalo za meter ... " Sedaj gneča na bencinskih črpalkah hujša kot poleti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolone pred bencinskimi črpalkami zaradi potresa v Zagrebu
Mira Stropnik

Dogajanje v Zagrebu nam je nazorno opisala tudi stevardesa Mira Stropnik, Mežičanka, nekdaj je letela za Adria Airways, sedaj pa se je usposabljala za delo pri Croatii Airlines. S prijateljicama, prav tako stevardesama, trenutno živi v Novem Zagrebu.
"Vrglo me je iz postelje, to so bili taki premiki, majanje zgradbe ... najprej sem iz postelje skočila v kuhinjo. Začele smo kričati, gremo pod mizo, ampak to se je vse premikalo za en meter, kot na gugalnici, ker smo na vrhu. Potem se je malo umirilo, evakuirale smo se po stopnicah, dvigalo tako ali tako ni delovalo, vsi stanovalci so tekli ven. Po eni uri pa smo čutili še en potresni sunek, takrat pa smo bile zunaj, ker se nismo smele vračati nazaj. Zdaj je cel Zagreb zunaj, kar je grozno."
Kako je z elektriko, hrano?
"Elektrike ni, po bloku je bilo temno, ko smo tekle dol. Zdaj smo zunaj, rekli so, da bodo povedali, kdaj se lahko vrnemo v stanovanje. Večina ljudi je zdaj zunaj in je stanje noro, vsi ljudje hodijo na bencinske črpalke in so kolone hujše kot poleti, pa še wc-ji na bencinskih črpalkah so ponekod zaprti, ne moreš ne stranišče ... Zdaj se vozimo z avtom avtocesti, saj ne vemo, kaj naj počnemo, pa še mrzlo je. "
Je stanovanje poškodovano?
Ne vem, bomo videle, ko se vrnemo, naše stanovanje je na jugu, sem pa izvedela, da imajo v centru popokane stene ..."

Popokana stena v stanovanju blizu centra zaradi potresa v Zagrebu
Mira Stropnik
Stolpnica v Zagrebu, iz katere so po potresu slovenske stevardese tekle v temi iz 16., najvišjega nastropja.
Mira Stropnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta