Slovenska vojska preverja domnevni incident ob meji z Italijo, Tonin dopušča kanček možnosti, da gre za lažno novico

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
25.05.2020 15:54

Obrambni minister Matej Tonin se je ob robu današnje seje državnega zbora odzval na domnevni incident ob meji z Italijo, kjer naj bi moški v uniformi, domnevno Slovenske vjoske, nameril puško v sprehajalca

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Obrambni minister Tonin je zatrdil, da je že včeraj naročil, naj se preveri, ali se je omenjeni dogodek sploh zgodil. O domnevnem incidentu, ki naj bi se zgodil pred dnevi na območju občine Hrpelje - Kozina v bližini italijanske meje, je sicer v soboto poročal Primorski dnevnik. Pišejo o domnevni izkušnji 32-letnega državljana Italije in Slovenije z začasnim bivališčem v Sloveniji. Ta naj bi se z dekletom sprehajal po gozdu na območju nad dolino Glinščice, in ko naj bi se na poti razšla, naj bi do njega pristopila moška v vojaški opremi. Eden naj bi od moškega v angleščini zahteval, da se ustavi. "Prestrašil sem se. Nisem vedel, kaj se dogaja. Mislil sem, da je nek 'norec', ki se igra vojaka. Ukazal mi je, naj klecnem. Avtomatsko puško mi je meril naravnost v glavo," besede moškega povzema Primorski dnevnik. Poročajo še, da ko sta moška ugotovila, da gre za Slovenca, sta se mu opravičila in ga izpustila. "Bil je vojak Slovenske vojske. Ni bil član kake varde. Utemeljil mi je, da s kolegom iščeta morebitne migrante, ki na tem območju dnevno prečkajo mejo in so na poti proti Italiji," je moški povedal za omenjeni medij. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta