Slovenske železnice v dobrega pol leta pevcu Wernerju izplačale 80.000 evrov

A.L.
20.09.2019 16:37

"Tisti, ki se s tem ukvarjajo, so se za to odločili."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tomaž Ranc

"Hčerinska družba železnic Potniški promet, ki za opravljanje javne gospodarske službe iz proračuna vsako leto dobi več kot 50 milijonov evrov, je nenavadno visok znesek svojega denarja porabila za promocijo," sta poročala MMC in Televizija Slovenija. Najela je namreč slovenskega pevca Wernerja in mu za koncerte ter promocijo železnic v medijih v pol leta plačala 80.000 evrov.

Ena večjih prelomnic v Wernerjevi karieri je bil nastop v mariborski Dvorani Tabor pred dvajsetimi leti. Prav tja se s koncertom vrača 13. marca. V Ljubljani bo glasbeni jubilej praznoval 27. marca v Hali Tivoli. 
Mediaspeed.net

Zaradi te pogodbe je moral neuradno oditi podpisnik pogodbe

"Tisti, ki se s tem ukvarjajo, so se za to odločili. So bile, je pa res, da je bila stvar po poročilih – ki sem jih prav zaradi tega, kar se danes tukaj pogovarjamo, zahteval od tistih, ki so o tem odločali oziroma pri tem projektu sodelovali – uspešna," je za Televizijo Slovenija povedal direktor železnic Dušan Mes. Zaradi te pogodbe je moral neuradno oditi podpisnik pogodbe, prejšnji direktor Boštjan Koren.
"To pa sicer ni edino nenavadno plačilo železnic. Na primer letos so donirali 3.000 evrov za tekmovanje v bodibildingu, prav toliko za vinsko tekmovanje, pa Poletno noč na Vranskem. Sodelujejo s kar šestimi odvetniškimi pisarnami, tudi s pisarno nekdanjega ministra Patrika Vlačiča," še poročata MMC in Televizija Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta