Slovenski evroposlanci se predstavijo: Kako bodo glasovali o imenih za najvišje funkcije v EU

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
12.07.2024 20:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladimir Prebilič, Matej Tonin in Matjaž Nemec so v Evropski hiši v Ljubljani zagotovili, da bodo vsi slovenski evroposlanci v Strasbourgu enotno branili interese Slovenije, če bo treba. 
Vladimir Prebilič, Matej Tonin in Matjaž Nemec so v Evropski hiši v Ljubljani zagotovili, da bodo vsi slovenski evroposlanci v Strasbourgu enotno branili interese Slovenije, če bo treba. 
Boris Jaušovec
Če Ursula von der Leyen pušča odprta vrata za sodelovanje s skrajno desnico mnogi člani njene EPP, pa S&D in Renew, sploh pa Zelenih zanjo kot vnovično predsednico Evropske komisije ne bodo glasovali. Matjaž Nemec je omenil, da pred dvema letoma ni reagirala na razsodbo sodišča, da je avstrijski nadzor meje s Slovenijo nezakonit, ne zna niti odgovoriti na izraelski pokol v Gazi.

Vladimir Prebilič je tudi rekel, da kandidatka ne more računati na njegovo podporo: "Čeprav nam prigovarjajo, da je vse že zmenjeno! Najprej ji zamerimo, da je prekinila zeleni prehod, drugič, pri vojnah v Ukrajini in Gazi ima dvojna merila in, tretjič, ni razjasnjena njena vloga pri Pfizerejevih cepivih." Moti ga tudi, da bi rada obudila industrijski kompleks na čelu z oboroževalnim grozdom. Matej Tonin bo vseeno glasoval zanjo, čeprav bi si želel "bolj konseravtivnega kandidata". 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta