Slovensko podjetje na Kitajskem: Delali bodo z maskami in termometri

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
04.02.2020 14:32

Na Kitajskem deluje tudi skupina Cablex, ki ima podjetje v mestu Xuzhou. Nihče od zaposlenih ni obolel za koronavirusom, so pa po uredbi kitajskih oblasti podaljšali počitnice in začetek proizvodnje zamaknili na 10. februar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trenutno v tovarni Cablexa v mestu Xuzhou ne delajo. 
Cablex

Kot je znano, ima na Kitajskem, natančneje v mestu Xuzhou v provinci Jiangsu, svojo podružnico slovenska skupina Cablex. Na azijskem trgu so prisotni z lastno proizvodnjo kabelske konfekcije in prodajo vse od leta 2011, v podjetju pa zaposlujejo okoli 400 ljudi. Zanimalo nas je, kako obvladujejo razmere zaradi širjenja koronavirusa, in sporočili so nam, da je podjetje zaradi praznikov ob kitajskem novem letu trenutno zaprto. Sicer je mesto Xuzhou od Wuhana, kjer so razmere najtežje, oddaljeno 650 kilometrov, kar je okoli sedem ur vožnje z avtomobilom.
"Proizvodnja naj bi ponovno stekla po praznikih, a smo začetek proizvodnje po uredbi kitajske vlade zamaknili na 10. februar. Poslovne partnerje smo o tem pravočasno obvestili. Naše podjetje uredbo tamkajšnjih oblasti dosledno upošteva, saj je zdravje naših zaposlenih na prvem mestu. Nihče od naših zaposlenih še ni obolel za koronavirusom in želimo, da tako tudi ostane," so sporočili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta