Šolska ministrica Simona Kustec sporočila, da je v samoizolaciji, potrjen pozitivni izvid. Testiral se je tudi Pahor

Miha Raičevič
16.08.2021 11:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ministrica za šolstvo Simona Kustec
Robert Balen

Ministrica za izobraževanje Simona Kustec je potrjeno okužena s koronavirusom. Na twitterju je zapisala, da bolezen covid-19 ne izbira. "Od sobote dalje sem v samoizolaciji, danes potrjen pozitivni izvid. Vse aktivnosti za varen začetek šole tečejo nemoteno dalje," je pojasnila. "Vse dobro," je zaključila svoj zapis. 

Ministrica se je sicer s prvim odmerkom cepiva covidu-19 cepila 23. marca, kar je tudi takrat objavila na Twitterju. Šlo je za cepivo AstraZenece. Nato je bila z drugim odmerkom istega cepiva cepljenja še v maju, so nam pojasnili na ministrstvu, ki ga vodi. 

V soboto je začutila simptome nahoda in takoj ostala v samoizolaciji, so še sporočili na ministrstvu in dodali, da Kustečeva cepljenju pripisuje, da so znaki okužbe pri njej blagi in obvladljivi.

V samoizolaciji bo skupno 10 dni, trenutno pa delo opravlja na daljavo. Na ministrstvu jo nadomeščata državna sekretarja, sicer pa vsi zaposleni v njenem kabinetu ves čas nosijo zaščitne maske, še dodajajo. Tisti, ki so bili v neposrednem stiku z njo, pa so bili tudi testirani, a ministrstvo ne sporoča, ali je bil kak test prav tako pozitiven.

Popoldne se je na twitterju oglasil še predsednik republike Borut Pahor. Sporoča, da se je po delovnih stikih z ministrico prejšnji teden, in pred novimi obveznostmi, preventivno testiral in da je negativen.

Ministrica že bila v samoizolaciji

Sicer pa to ni prvi primer samoizolacije za Kustečevo. Ta je bila namreč zaradi udeležbe na prireditvi, ki jo je lani organiziral Olimpijski komite Slovenije (OKS), v samoizolaciji že takoj po prireditvi, na kateri udeleženci kljub navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) niso nosili zaščitnih mask. Na OKS so nato potrdili eno okužbo, vendar pa okužena oseba ni bila na prireditvi. Kljub temu je bilo več zaposlenih na komiteju v samoizolaciji, prav tako se je izolirala ministrica, ki se je nato na delo vrnila, ko je dobila negativen test.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta