Sončna sobota povzroča zastoje na cestah. Preverite, kje

STA, S. M.
04.06.2022 10:45

Do večkilometrskih zastojev prihaja na več mestih avtocestnega križa. Daljše čakalne dobe tudi na mejnih prehodih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Na gorenjski avtocesti med Brdom in Kosezami, na ljubljanski zahodni obvoznici od razcepa Koseze mimo Brda ter na primorski avtocesti do Vrhnike v smeri proti Kopru nastajajo zastoji.

Do zastojev prihaja tudi na nekaterih mejnih prehodih. Na mejnem prehodu Jelšane osebna vozila za izstop čakajo do eno uro, za vstop pa do pol ure. Na mejnih prehodih Gruškovje, Starod osebna in Dragonja vozila za izstop čakajo do ene ure. Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje nastala dvo kilometrska kolona. Na Sečovljah in Sočergi pa za izstop čakajo do 30 minut.

Na avstrijski strani karavanškega predora proti Sloveniji je nastal zastoj dolg šest kilometrov. Predor občasno zapirajo, poroča prometnoinformacijski center.

Ob tem pojasnjujejo, da 5. junija v nekaterih evropskih državah praznujejo binkoštno nedeljo, kar ponekod pomeni omejitev tovornega prometa tudi v ponedeljek. Pred in po praznikih je zato na slovenskih cestah pričakovati povečano število tovornih vozil in zelo visoko gostoto prometa ostalih voznikov.

Voznike še pozivajo, naj zaradi prihajajoče turistične sezone računajo na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne voznike, bolj polna počivališča in daljši čas potovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta