Stečajni upravitelj Adrie Airways še prešteva prijavljene terjatve

Gr.G., STA
06.01.2020 12:08

Kranjsko okrožno sodišče je stečajnemu upravitelju Adrie Airways Janezu Pustatičniku podaljšalo rok za predložitev osnovnega seznama preizkušenih terjatev do letalske družbe, ki je od lanskega oktobra v postopku stečaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Stečaj Adrie Airways je zaradi insolventnosti predlagal njen nemški lastnik, brez dela pa je ostalo več kot 500 zaposlenih.
Gregor Grosman

Rok za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic v stečajnem postopku letalske družbe Adria Airways, zoper katero je Kranjsko okrožno sodišče sklep o uvedbi stečajnega postopka sprejelo 2. oktobra 2019, je bil 3. januar 2020. Vendar zaradi velikega števila prijavljenih terjatev popis teh še poteka, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu. Do minulega petka je svoje terjatve prijavilo najmanj 2029 upnikov, ppravitelj pa je ugotovil, da zaradi tako velikega števila v enomesečnem roku ne more preizkusiti vseh prijavljenih terjatev, zato je sodišče zaprosil za podaljšanje za mesec dni. Nov rok za predložitev osnovnega seznama preizkušenih terjatev je tako 2. marec. 
Država je v iskanju rešitve za boljšo povezanost Slovenije s štirimi evropskimi vozlišči po stečaju razmišljala o ustanovitvi novega letalskega prevoznika v državni lasti, kar pa se ni izkazala za ekonomsko smiselno. Adria je sicer tik pred koncem letenja ostala brez vseh lastnih letal, najeta pa so ji že v tednih pred stečajem zasegle lizinške hiše zaradi neplačanih dolgov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta