Svet DeSUS-a Pivčevo lahko razreši. Jurša: Nekdo bi moral oceniti, ali mu je še mesto na funkciji

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
31.08.2020 19:21
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Žiga Živulovič Jr.

Čakajoč na nadaljevanje seje sveta stranke razklane upokojenske stranke, ki se bo zvrstila 9. septembra, je svoje delo glede glasovanja o razrešitvi predsednice Aleksandre Pivec naposled opravila DeSUS-ova komisija za statutarna vprašanja in pritožbe. Če je eden izmed petih proti Pivčevi nastrojenih poslancev Branko Simonovič še v petek za Večer predsednici in delu stranke navrgel kritiko, da se statutarno pravna komisija ni še niti konstituirala, pa je danes po naših informacijah že odločila: svet stranke lahko po določilih statuta predsednico razreši.
Kot smo izvedeli neuradno, je bila odločitev izglasovana z večino, s petimi glasovi za in dvema proti. "To še ne pomeni nič usodnega," pa je medtem informacijo pospremil uradni govorec najmanjše koalicijske partnerice Janez Ujčič in napovedal, da v kolikor to drži, bodo še naprej računali na "zdrav razum znotraj stranke in se bomo morali na svetu stranke resno pogovoriti, ker gre očitno za popolno nerazumevanje prava pri nekaterih". Dodal je še, da ima del stranke svoje stališče, od katerega ne bežijo in ne odstopajo.
Na drugi strani pa vodja poslancev Franc Jurša takisto vztrajno: "Na svetu stranke se bomo pogovarjali, zato je sklican sestanek. Razum bi moral priti z neke druge strani, to mi pričakujemo. Po vsem tem bi moral nekdo oceniti, ali mu je še mesto na določeni funkciji ali mu ni." Jurša pravi, da odločitev statutarno pravne komisije pomeni usmeritev za naprej, končna odločitev pa bo v rokah izvršnega odbora in nato sveta stranke, ki ima - pod vodstvom Tomaža Gantarja - tudi zadnjo besedo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta