Svet RTVS razrešil člana uprave Trčka

STA, Gr.G.
12.08.2024 16:56

Upravo zdaj kot v. d. predsednice uprave vodi Natalija Gorščak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Razpis za predsednika oziroma predsednico uprave je RTVS objavila 11. julija, rok za prijavo pa se izteče 20. avgusta.
Robert Balen

Svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je danes soglasno razrešil člana uprave RTVS Andreja Trčka, ki je 17. junija podal odstopno izjavo. Po majskem odstopu predsednika uprave Zvezdana Martića in decembrskem odstopu člana Simona Karduma v upravi tako od prvotne sestave s polnim mandatom ostaja le še delavski direktor Franci Pavšer.

Predsednik sveta Goran Forbici se je na seji svet RTVS Trčku, ki iz osebnih razlogov ni bil prisoten, zahvalil za njegovo delo in trud. "Mandat je prevzel v težkih časih, ki so verjetno skozi leto, kar je opravljal naloge članov uprave, postajali še težji. Vem in prepričan sem, da se je pri opravljanju nalog trudil in deloval v skladu z vestjo in s tem, kar je mislil, da je najbolje za RTV," je poudaril predsednik sveta. Trček, ki je pred imenovanjem v upravo delal v pravni pisarni RTVS, se je za odhod odločil iz osebnih razlogov.

Upravo zdaj kot v. d. predsednice uprave vodi Natalija Gorščak. Na njen predlog je svet zavoda julija za v. d. člana uprave imenoval pravnika na RTVS Luko Rupnika. Gorščak je namreč želela, da delo zaradi odstopov ne bi zastalo. Rupnik bo ostal na tem mestu do imenovanja celotne uprave oziroma za največ pol leta. Razpis za predsednika oziroma predsednico uprave je RTVS objavila 11. julija, rok za prijavo pa se izteče 20. avgusta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta