Svet stranke je naslednja pomembna postaja za predsednico Desusa. Kdo ji je plačal odkrivanje Krasa?

Uroš Esih Uroš Esih
24.07.2020 19:30

Vsaj do konca avgusta, ko namerava, kot je že večkrat povedal predsednik sveta stranke, minister za zdravje, Tomaž Gantar, sklicati svet stranke, ki odloča o vseh ključnih, politično-strateških odločitvah stranke, je predsednici stranke Aleksandri Pivec uspelo vsaj navzven pomiriti razburjenje v stranki, ki je sicer rezultat predvsem medlega odzivanja vrha stranke na konstantno odpiranje ideoloških tem SDS, kar vznemirja članstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Četrkov izvršni odbor DeSUS-a se je prevesil v petek.
Robert Balen

Med vsemi predsedniki koalicijskih strank se z največ težavami tako znotraj kot zunaj stranke srečuje predsednica Desusa Aleksandra Pivec. Potem ko je januarja prevzela vodenja stranke, se ji izrazi nezadovoljstva znotraj stranke, predvsem na lokalnem in pokrajinskem nivoju, pa tudi neusklajenost s poslansko skupino stranke in izstopi iz stranke, dogajajo z odmevno frekvenco. ​

Pivčeva o odhodu iz koalicije ne razmišlja

A vsaj en mesec ima Pivčeva sedaj mir. Izvršni odbor stranke Desus je po četrtkovi seji, ki se je zavlekla v petek, izrekel polno podporo predsednici pri njenem delu in uveljavljanju zavez iz koalicijske pogodbe, je medijem sporočil novi govorec stranke Janez Ujčič. Glede kritik, ki prihajajo iz članstva, je Ujčič dejal, da naj bi bili nezadovoljni le maloštevilni. Dajal je, da je Pivčeva obiskala vse odbore in v veliki večini ni bilo takšnega nasprotovanja, kot se navaja v javnosti.

Srečko F. Krope
Janko Rath
Posnetek s Krasa, ki buri duhove. 
Vinakras

​Kdo je ministrici plačal odkrivanje Krasa?

Poleg strankarske fronte pa se Pivčeva v zadnjih dneh sooča tudi z vprašanjem integritete. Časnik Dnevnik je poročal, da je Pivčeva 25. in 26. junija odkrivala turistične lepote Krasa. Pivčeva trdi, da je bil prvi dan obiska izključno zasebne narave, drugi dan pa je bila gostja podjetja Vinakras, kjer je na večernem delu programa kot ministrica odprla prenovljeno dvorišče vinske kleti. Težava pa je v tem, ker je ministrica objavila tudi povezavo na spletno stran podjetja Vinakras, kjer je med drugim tudi promocijski videospot, v katerem ministrica skupaj s svojimi družinskimi člani v majicah gostitelja, podjetja Vinakras, in skupaj z direktorjem Marjanom Coljo obiskuje številne znamenitosti Krasa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta