Sviz ravnatelja Osnovne šole Prebold pozval k odstopu, Štrukelj od Poklukarja zahteva opravičilo

07.09.2021 18:00
Glavni odbor Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije je ravnatelja OŠ Prebold pozval k odstopu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ravnatelj OŠ Prebold pred sejo sveta šole. (foto: Gordana Possnig)
Gordana Possnig

"Ravnatelj, ki dvomi o znanstvenih dokazih o obstoju epidemije, ki zavrača ukrepe za omejevanje širjenja covida-19 - zlasti preventivna testiranja in nošenje mask -, ne more in ne sme biti zgled učencem in učenkam, njihovim staršem in zaposlenim v šoli," je odločitev glavnega odbora Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) povzel glavni tajnik sindikata Branimir Štrukelj in ravnatelja Osnovne šole Prebold Petra Žureja pozval k odstopu.

Pri tem je Štrukelj poudaril, da kljub posipavanju s pepelom in opravičilu Žurej ne more učinkovito in konstruktivno voditi javne šole, saj je naredil veliko škode ne le učencem, staršem in učiteljem, temveč celotnemu šolstvu. Glavni odbor je, s ponovitvijo svojega januarskega stališča, pozval svoje člane k cepljenju, saj da s tem zaščitijo sebe in druge in so hkrati solidarni. Obenem pa na ta način prispevajo k delovanju šol. Zavzel se je tudi za obvezno samotestiranje zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, ki naj temelji na zaupanju. Štrukelj je še izpostavil, da naj bi bili učitelji v osnovnih in srednjih šolah 65-odstotno cepljeni, "če ne celo več", zato zaradi nedavnega zgražanja nad nizko precepljenostjo v izobraževanju od ministra za zdravje Janeza Poklukarja zahteva opravičilo. "Ali pa naj svoje trditve podkrepi s podatki," je še povedal glavni tajnik Sviza.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta