Tonin: Novi predsednik DZ bo Jožef Horvat

K. Š., STA
28.03.2021 22:34
Novi predsednik državnega zbora bo Jožef Horvat iz NSi, je v oddaji Politično s Tanjo Gobec na Televiziji Slovenija povedal minister za obrambo in predsednik NSi Matej Tonin. Dozdajšnji predsednik DZ Igor Zorčič je namreč v petek izstopil iz poslanske skupine SMC in iz koalicije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jožef Horvat, portret Foto: Robert Balen (foto: Robert Balen)
Robert Balen

Zorčič je v petek povedal, da je izstop iz poslanske skupine SMC nujen korak, saj s predsednikom stranke Zdravkom Počivalškom ne delijo pogleda na vlogo stranke v koaliciji, prav tako ne na delovanje in prihodnost stranke.

Zorčič je obenem napovedal, da bo o njegovi funkciji odločal DZ. Za njegovo razrešitev je potrebnih najmanj 46 poslanskih glasov, kar bi se lahko izkazalo za izziv ob trenutnem razmerju sil med koalicijo in opozicijo v parlamentu.

Poleg Horvata se je sicer v zadnjih dneh kot morebitni kandidat za novega predsednika parlamenta omenjal tudi Počivalšek, če bi se ta z ministrske funkcije vrnil v poslanske klopi in s tem koaliciji zagotovil glas več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta