Tonin o delovanju vlade: Zdaj vlagamo nekoliko več napora v neposredno komunikacijo s poslanci DeSUS

STA, DR
04.09.2020 12:22

Predsednik NSi je glede delovanja vlade ob aktualnem dogajanju v DeSUS dejal, da lahko vlada deluje, dokler ima v parlamentu večinsko podporo in da zaenkrat vsaj na ravni med vlado in parlamentom ni nobenih večjih težav. Zaradi pretrgane komunikacije v DeSUS pa zdaj vlagajo nekoliko več napora v neposredno komunikacijo s poslanci DeSUS, je dodal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koalicijski partnerji
Robert Balen

Tonin je na novinarski konferenci ob obisku predsednika Evropske ljudske stranke Donalda Tuska in strankini 20-letnici na vprašanje o delovanju vlade, v kateri se podpredsednica vlade in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec sooča s številnimi očitki in tudi z nepodporo mnogih v lastni stranki, dejal, da vlada lahko deluje, saj da jo, kot kaže, poslanci DeSUS v parlamentu podpirajo. Želi si, da tako tudi ostane, internih razmer v stranki pa ne želi komentirati.
"Urejanje internih razmer znotraj DeSUS je stvar članov in članic DeSUS. DeSUS je naš koalicijskih partner in kogarkoli bodo določili za svojega vodjo, bomo mi z njim tvorno in produktivno sodelovali," je poudaril.
Strinja se sicer, da je morda nekoliko težje, ker je komunikacija med predsednico DeSUS in poslansko skupino pretrgana. "Ampak za to, da zagotavljamo normalno delo te vlade in vladne koalicije, pač zdaj vlagamo nekoliko več napora v neposredno komunikacijo s poslanci DeSUS," je pojasnil.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta