Tonin: Za pomoč pri evakuaciji smo zaprosili ZDA in Turčijo

14.08.2021 11:47
Tečejo intenzivni pogovori za pomoč afganistanskim sodelavcem Slovenske vojske, tudi s pomočjo Združenih držav Amerike in Turčije, je potrdil obrambni minister Matej Tonin.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matej Tonin, obrambni minister: "Za pomoč pri evakuaciji sodelavcev Slovenske vojske iz Afganistana smo zaprosili Združene države Amerike. V ponedeljek se bom na to temo srečal še s turškim obrambnim ministrom."
Sašo Bizjak

Obrambni minister in podpredsednik vlade, Matej Tonin, je ob robu Mladinskega strateškega foruma v Mariboru ponovil, da Slovenska vojska nikoli ne pušča ljudi za seboj: "Ta trenutek tečejo intenzivni pogovori, kako pomagati sodelavcem Slovenske  vojske v Afganistanu. Glede na to, da se zadeve v Afganistanu iz ure v uro zaostrujejo pa vam operativnih detajlov ne morem posredovati, ker bi to lahko ogrozilo naše aktivnosti."

Na dodatno vprašanje Večera, ali so zaprosili katero od držav za pomoč pa je Tonin odgovoril: "Drži za pomoč smo zaprosili Združene države Amerike, v ponedeljek se bom na to temo srečal še s turškim obrambnim ministrom." Slovenija se je tako obrnila na državi, ki imata več logističnih in operativnih možnosti za delovanje na tem kriznem območju in ki bi lahko pomagale pri evakuaciji sodelavcev Slovenske vojske, je še dodal Tonin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta