(TOTI LIST) Bratska pomoč naši Španiji

Ciro Merar
28.10.2019 08:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Šoštarič

Toti list je, tako kot slovenska vlada in slovensko zunanje ministrstvo, za ohranitev teritorialne celovitosti Socialistične federativne republike Španije, pardon, Kraljevine Španije. Za vsako ceno. Prav tako se v celoti strinjamo s stališčem našega MZZ, da se Slovenija ne sme vmešavati v jugoslovanske, oprostite, španske notranje razmere, podpiramo pa tudi dodatna pojasnila zunanjega ministra Mira Cerarja, da Slovenije in Katalonije nikakor ne smemo in moremo primerjati. Naj ob tem samo spomnimo na besede generalnega sekretarja OZN Javierja Péreza de Cuéllarja, ki je leta 1991 glede razmer v Jugoslaviji dejal, da Združeni narodi nimajo kaj storiti, saj, citiramo, "Slovenija ni država". In če je OZN leta 1991 sodila, da Slovenija ni država, ne vemo, zakaj bi bilo leta 2019 kaj drugače. Katalonija pač ni država.
In ker vidimo, da je minister Cerar v stiski, kako pomagati španskim oblastem, smo posebej zanj in tudi za vlado pripravili moderniziran letak iz leta 1991, ki bi ga lahko Slovenija - v znak solidarnosti z oblastmi v Madridu - brezplačno natisnila in, tako kot JLA, tudi raztrosila po Kataloniji, ki ruši ustavno ureditev Španije. Ne nazadnje je slovenska policija pred dnevi dobila nov helikopter, s katerim bi lahko letake raztrosili po Barceloni in drugih katalonskih mestih. Toti list, ki se bo danes iz solidarnosti s Španijo preimenoval v Esta hoja, zunanjemu ministrstvu in vladi dovoljuje uporabo in realizacijo našega predloga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta