(TOTI LIST) Objavljamo tajne vladne sklepe, ki so ušli ministru Hojsu

Granko Brims
07.12.2020 08:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
STA

Z notranjim ministrom Alešem Hojsom smo se v soboto dogovarjali za ekskluzivni intervju o odločitvi ustavnega sodišča glede neveljavnosti vladnih sklepov o šolanju na daljavo. Med dopisovanjem pa je minister naredil hudo napako, saj nam je pomotoma poslal elektronsko pošto, v resnici namenjeno Mateju Lahovniku in Žigi Turku, v njej pa je bilo gradivo za sejo vlade, ki bo danes popoldne. Hojs je od nas zahteval, da sporočilo uničimo, kar smo mu tudi obljubili. Smo pa nato ugotovili, da je Hojs nepreklicno odstopil, torej sploh ni več minister, zato se je uredniški kolegij odločil, da gradivo za vladno sejo v celoti objavi. In kaj piše v sklepu, namenjenemu boju zoper covid-19?

Sklepi o ukinitvi

1. Vlada RS ukinja STA in RTV Slovenija, saj za celovito obveščanje javnosti skrbi predsednik vlade Janez Janša na twitterju.

2. Vlada RS ukinja dosedanji Pop TV in ga nadomešča z Novim Pop TV, ki se združi z Nova24TV, Planet TV in Siol.net, s tem pa se ustanovi slovenska osrednja televizijska postaja. Direktor postane Uroš Urbanija, odgovorni urednik pa Peter Jančič.

3. Vlada RS ukinja ustavno sodišče. Vlada namreč ugotavlja, da ustavni sodniki ne opravljajo svojega poklica. Izjema je dr. dr. dr. dr. dr. dr. dr. Klemen Jaklič, ki postane predsednik Novega nacionalnega sodišča, v katerem se združijo vsa državna sodišča in tožilstva. Nacionalno sodišče ima samo enega člana. Sodniki in tožilci se prerazporedijo v zdravstveni inšpektorat.

4. Vlada RS ukinja kulturno ministrstvo. To se združi z notranjim ministrstvom. Novo ministrstvo se imenuje ministrstvo za notranje zadeve. V okviru ministrstva deluje odbor za ocenjevanje kulture in umetnosti, ki ga vodi Aleš Hojs.

5. Vlada RS ukinja Požareport, ki se združi z vladnim uradom za komuniciranje (Ukom). Direktor Ukoma postane Bojan Požar.

6. Vlada RS ukinja vse opozicijske stranke. Če bi se po sprejetju tega sklepa kakšna od vladnih strank, na primer Desus, preselila v opozicijo, je avtomatsko ukinjena. Ukinjeni so tudi vsi opozicijski poslanci. Če bi kdo od poslancev umaknil podporo vladi, denimo kakšen poslanec SMC, je ukinjen.

7. Vlada RS ukinja uradni list, saj je dovolj, da sklepe vlade objavi Janez Janša na twitterju. Znova se vzpostavi tajni uradni list, v katerem se objavljajo predpisi vlade.

8. Vlada RS ukinja predsednika republike, ne pa Boruta Pahorja, ki postane svetovalec predsednika vlade za instagram.

9. Vlada RS ukinja NIJZ, ki se preoblikuje v zasebni inštitut Beović & Krek. Inštitut pridobi državno koncesijo.

10. Vlada RS ukinja vse univerze in fakultete, ki se združijo v enotno Novo univerzo, ki jo bo vodil dr. Matej Avbelj. V to univerzo se ne vključi FDV, saj bo ves profesorski kader preseljen na Hrvaško na otok blizu Raba. FDV se minira.

11. Vlada RS bo ukinila vsa podjetja v delni ali popolni državni lasti, ki se do 31. 12. 2020 ne bodo preoblikovala na način, da bo v njih vstopil madžarski kapital v višini najmanj 51 odstotkov.

12. Vlada RS ukinja geje in lezbijke, razen tistih, ki so člani/-ce strank vladajoče koalicije.

13. Vlada RS ukinja vse nevladne organizacije, se posebej Mirovni inštitut in samostojne kulturne delavce. Projekt vodi Franc Breznik.

14. Vlada RS ukinja Sledilnik, saj je število okuženih, hospitaliziranih in umrlih podatek, ki ni v javnem interesu.

15. Vlada RS ukinja vsa slovenska pogrebna podjetja in ustanavlja DPZ, Državni pogrebni zavod. Vladi se namreč zdi neetično, da bi ta podjetja pobrala ves zaslužek, ki ga ustvarja vlada.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta