Trgovina z ljudmi: V krempljih kriminalcev

Damijana Žišt Damijana Žišt
07.12.2023 17:32
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Sloveniji smo od 2017 do 2021 prepoznali 241 žrtev trgovine z ljudmi, prevladujoča oblika izkoriščanja je bila spolna zloraba.
V Sloveniji smo od 2017 do 2021 prepoznali 241 žrtev trgovine z ljudmi, prevladujoča oblika izkoriščanja je bila spolna zloraba.
Andrej Petelinšek
Dolžnost držav članic EU je pomagati beguncem, še posebno pozorne pa morajo biti na trgovino z ljudmi.  Med ilegalnimi pribežniki je lahko več žrtev trgovine z ljudmi, vprašanje pa je, ali je v Sloveniji in v drugih evropskih državah dovolj ustreznih mehanizmov, kako prepoznati žrtve trgovine z ljudmi. Najpogostejše oblike trgovine z ljudmi v evropskih državah so siljenje v prostitucijo in prisilno delo, zadnje čase pa v Sloveniji policisti opažajo tudi prisilo v kriminalne dejavnosti. Več o tej problematiki so spregovorili na včerajšnjem posvetu Preprečevanje, boj in odzivanje na trgovanje z ljudmi v kontekstu azila in migracij ...
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta