TV Slovenija: Rok Snežič bojda spet pod drobnogledom policije in tožilstva?

K. Š.
15.07.2020 08:00

Televizija Slovenija poroča, da poteka v BiH, Republiki Srbski, Avstriji, na Slovaškem in Madžarskem mednarodna kriminalistična preiskava zaradi sumov finančnih goljufij, pranja denarja in utaje davkov. Med tremi ovadenimi je Dijana Đuđić, ki je pred leti posodila denar SDS-u, pod drobnogledom kriminalistov pa naj bi bil tudi Rok Snežič, še piše MMC.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na policiji so za televizijo potrdili, da teče predkazenski postopek v mednarodni preiskavi sumov pranja denarja, finančnih goljufij in utaje davkov, ki jih preiskujejo v kar šestih državah. O preiskovanih osebah ne govorijo in zato ne potrjujejo, ali preiskujejo tudi Roka Snežiča, znanega doktorja davčnih optimizacij. "Jaz nisem v nobenem kazenskem postopku v Bosni. Nobena agencija mene ne preiskuje," je izjavil Snežič. Snežič je prepričan, da je gonja zoper njega rezultat pisanja novinarjev portala Necenzurirano: "Rad bi povedal, da sem zoper te tri kvazinovinarje tega portala vložil že enajst kazenskih ovadb."
Sicer pa so za mednarodno pomoč Europola zaprosili bosanski kriminalisti po tem, ko so ovadili podjetje Govinda slovenskega državljana J. P. in treh bosanskih državljank: Tanje Subotić Došen, Jelene Sladojević in Dijane Đuđič. Preiskavo so začeli po izbruhnu afere s posojilom, ki ga naj bi ga za SDS pri Đuđičevi najel Janez Janša.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta