Ukinitev dodatka za delovno aktivnost?

Tanja Fajnik Milakovič Tanja Fajnik Milakovič
29.05.2019 16:07

Višina dodatka je lahko od 51 evrov do 200. Nevladne organizacije opozarjajo, da bo ukrep prizadel veliko njihovih prostovoljcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denarno socialno pomoč v Sloveniji prejema že 92.216 ljudi, aprila lani jih je 77.811.
Andrej Petelinšek

Ministrstvo za delo je že pripravilo spremembe zakona o socialnovarstvenih prejemkih, ki jih bo danes obravnavala vlada, in predlaga, da jih državni zbor sprejme po hitrem postopku. Med njimi je tudi ukinitev dodatka za delovno aktivnost, ki ga dobivajo prejemniki denarne socialne pomoči, zaradi česar so na nogah nevladniki. "Slovenska filantropija in članice Slovenske mreže prostovoljskih organizacij menimo, da je dodatek na delovno aktivnost ukrep, ki ga je smiselno obdržati," so zapisali na spletni strani Slovenske filantropije. Morebitne zlorabe, ki naj bi bile - tako ministrstvo - eden od razlogov za njegovo predlagano ukinitev, pa bi po mnenju nevladnih organizacij lahko preprečili, če bi samo omejili nabor prostovoljskih organizacij, ki lahko vključujejo prostovoljce, na tiste, ki so ustanovljene najmanj dve leti in imajo status organizacije v javnem interesu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta