"Upam, da bomo poslej bolj občestvo in manj individualisti"

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
10.04.2020 19:34

O delu v času epidemije, povezanosti z verniki in priboljških, ki se znajdejo na njihovih okenskih policah, z župnikoma iz Beltincev in Srednje vasi pri Bohinju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letošnji velikonočni prazniki bodo drugačni, brez običajnih verskih obredov, blagoslova ...
Sašo Bizjak

Tokratni velikonočni prazniki bodo zaradi epidemije koronavirusa zelo drugačni; brez javnih verskih obredov, brez blagoslova in delitve ognja, verniki pa bodo blagoslov velikonočnih jedi spremljali po televiziji. Čas koronavirusa je tako tudi delo duhovnikov dodobra spremenil, a ne nujno zgolj na slabše, pravi Martin Golob, župnik v Srednji vasi v Bohinju, ki ga javnost pozna tudi kot blogerja. "Če prej zaradi hitrega tempa življenja ljudje obdobja posta pred velikonočnimi prazniki niso v celoti ozavestili, imam občutek, da smo se tokrat duhovno lepo pripravili na ta praznik. Ob fizični odsotnosti tako sam kot kot tudi drugi verniki spoznavamo, kako lepo je, ko smo lahko skupaj. Zato upam, da bomo, ko bo konec epidemije, bolj občestvo in manj individualisti," pravi Golob, ki je vešč stikov na socialnih omrežjih in maše iz matične cerkve prenaša preko svoje strani na facebooku. Njegov sošolec s teologije, Boris Kučko, župnik iz Beltincev, ki je takoj za Mursko Soboto največja prekmurska župnija, je ubral drugo pot. V stiku z verniki je preko župnijskega lista in natisnjenih molitev, ki so jih po hišah razdelili župnijski sodelavci.

Martin Golob: "Ob fizični odsotnosti tako sam kot kot tudi drugi verniki spoznavamo, kako lepo je, ko smo lahko skupaj."
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta