V petek potrdili 184 okužb z novim koronavirusom, en bolnik s covidom-19 je umrl

Gr.G., STA
26.09.2020 11:02

Brez potrjenega primera okužbe ostaja v Sloveniji dvanajst občin. Na Jesenicah zaradi okuženih bolnikov zaprli dva oddelka za nove sprejeme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V petek so v Sloveniji opravili 2775 testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 184 okužb, je vlada sporočila prek Twitterja. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 72 bolnikov s covidom-19, od teh jih je bilo 17 v enotah intenzivne terapije. Dva bolnika so v petek odpustili v domačo oskrbo, eden pa je umrl.

V Sloveniji se do sedaj skupno opravili 215.531 testiranj in potrdili 5191 okužb. Skupno je doslej umrlo 146 bolnikov s covidom-19. Po starosti je skupno največ okužb, 950, potrjenih med starimi od 45 do 54 let, 918 okužb med starimi od 25 do 34 let, v starostni skupini 35 do 44 let pa so do zdaj potrdili 881 primerov okužb.

Robert Balen

V petek je bilo po starosti največ okužb, 46, potrjenih med starimi od 45 do 54 let, 38 okužb med starimi od 35 do 44 let, 29 pa v starostni skupini od 25 do 34 let. V starostni skupini 55 do 64 let je bilo potrjenih 19 okužb, med starimi od 15 do 24 let je bilo 26 okužb. Po devet okužb so beležili med starimi od pet do 14 let. Med mlajšimi otroci, starimi do štiri leta, so zabeležili dve okužbi, prav toliko pa tudi med starejšimi od 85 let. V starostni skupini 65 do 74 let so našteli šest okužb in sedem v skupini med 75. in 84. letom.

Okužbe s koronavirusom potrdili v 79 občinah, največ v Ljubljani

Novoodkrite okužbe z novim koronavirusom so bile v petek razpršene v 79 občinah po državi. Največ novih okužb je po podatkih Covid sledilnika v Ljubljani, 34, v Mariboru je novo okuženih 6 oseb, kot tudi v občinah Kranj in Markovci, v Črni na Koroškem osem, enako v občini Grosuplje. Brez potrjenega primera okužbe ostaja v Sloveniji 12 občin.

Splošna bolnišnica Jesenice. 
Robert Balen

Na Jesenicah zaradi okuženih bolnikov zaprli dva oddelka za nove sprejeme

V Splošni bolnišnici Jesenice so v zadnjih dneh potrdili pozitiven test na covid-19 pri petih bolnikih, ki ob sprejemu niso kazali simptomov. V stiku z njimi se je okužilo tudi pet zaposlenih. Zato so dva oddelka zaprli za nove sprejeme, zmogljivosti bolnišnice pa so v tem trenutku zelo omejene, so zapisali v sporočilu za javnost. Od petih pozitivnih bolnikov sta bila dva premeščena v covid bolnišnice, dva ostajata na zdravljenju v jeseniški bolnišnici, en bolnik pa je bil odpuščen v domačo oskrbo.

"Pričakujemo, da se bomo s podobnimi vnosi virusa v bolnišnico v jesenskem in zimskem času še srečali. Zadeve se lahko spreminjajo dnevno. Trudimo se in se bomo tudi naprej, da zagotovimo čim boljše pogoje za zdravje naših zaposlenih in oskrbo bolnikov, ter da bi delo v bolnišnici potekalo kar se da nemoteno," so sporočili iz bolnišnice. O spremembah pri hospitalizacijah ali na področju ambulantnih storitev bodo sproti obveščali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta