V SLS prepričani o konsolidaciji stranke do naslednjih parlamentarnih volitev

STA, A.L.
25.09.2024 12:09

Izvršilni odbor SLS je v torek sklenil, da stranka do prihodnjih parlamentarnih volitev vso energijo vloži v konsolidacijo in krepitev lokalne mreže, je za STA dejal predsednik Marko Balažic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V stranki je po volitvah ob analizi volilnega rezultata zavrelo, ostre besede naj bi tedaj padale predvsem med Gregorčičem in Balažicem.
Robert Balen

Člani izvršilnega odbora so se sicer pogovorili tudi z nosilcem liste na evropskih volitvah Petrom Gregorčičem in ga povabili k včlanitvi v stranko.

"V preteklosti se je prevečkrat zgodilo, da so notranji spori in pritiski od zunaj stranko slabili. Pričakujem, da bomo na klavzuri temu naredili konec," je v izjavi za STA danes dejal Balažic.

Prav tako pričakuje, da bo tudi izplen sobotne klavzure SLS sledil priporočilom izvršilnega odbora. Slednji je sklenil, da stranka v slabih dveh letih do naslednjih parlamentarnih volitev vse sile uperi v krepitev lokalne mreže in oblikovanje jasnih smernic za nadaljnje delovanje. "Navsezadnje je tudi konsolidirana in močna ljudska stranka naša osebna dolžnost do Slovenije," je prepričan prvak SLS.

Člani izvršilnega odbora so se pogovorili tudi z Gregorčičem

Tudi v soboto tako pričakuje "malo pomiritev strasti", da lahko SLS v bodoče kredibilno sodeluje na volitvah in je tudi kredibilni partner.

Člani izvršilnega odbora pa so se na torkovi seji pogovorili tudi z nosilcem liste SLS na junijskih evropskih volitvah Gregorčičem.

V stranki je namreč po volitvah ob analizi volilnega rezultata zavrelo, ostre besede naj bi tedaj padale predvsem med Gregorčičem in Balažicem. Ob burni razpravi je na mizo padel tudi predlog za sklic izrednega volilnega kongresa, na katerem bi lahko sledila menjava vodstva, a je glavni odbor na glasovanju tak predlog zavrnil.

Tokrat je izvršilni odbor Gregorčiča vnovič povabil, da se vključi v stranko in aktivno pripomore k njeni rasti. "Zdaj je odločitev na njegovi strani," je navedel Balažic, ki pa Gregorčičevega odziva na povabilo ni želel javno komentirati.

Gregorčič se na vprašanja STA za zdaj ni odzval, za spletni portal N1 pa je dejal, da so člani izvršilnega odbora na seji, namesto da bi predstavili svojo vizijo stranke v prihodnje, raje izvedli osebne napade nanj. Obenem je izrazil obžalovanje, da stranka po volitvah ni več aktivna, o nadaljnjih možnostih sodelovanja s SLS pa da ima stranka dva obraza.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta