V Šmarju pri Jelšah zbolelo osem veterinarjev

Rozmari Petek Rozmari Petek
18.03.2020 14:18

Šmarska veterinarska postaja je že nekaj dni zaprta; prva zbolela veterinarka, ki ni kazala znakov okužbe in se je dala testirati le za vsak slučaj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Polovica vetrinarjev Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah je zblelo ali pa so v izolaciji. Slika je simbolična. 
Aleksandra Michalska

Že od začetka tedna naj bi bila v Šmarju pri Jelšah zaprta tudi Veterinarska postaja. Večina zaposlenih je bodisi zbolelo ali pa so ravno zaradi mnogih potrjenih okužb sodelavcev s koronavirusom ostali v karanteni, so se glasile neuradne informacije. In še, da je Veterinarska zbornica ravno zaradi njihovega primera izdala navodila, da v tem obdobju dela na terenu opravljajo le dežurne službe v nujnih primerih. Cepljenj, osemenjevanj in drugih nenujnih storitev ta čas ni.
"Po kraju ne krožijo čisto točne informacije. Trenutno smo brez osmih veterinarjev, nas pa je skupaj 16; sodimo med večje v naši branži," opisuje direktor Veterinarske postaje Šmarje pri Jelšah Tomi Rumpf. "Deloma imamo srečo, da smo po naključju izvedeli, da je virus že med nami in da si ga tako nismo med sabo preveč 'raztrosili', saj smo takoj izvedli izolacijo. Namreč, ena naša veterinarka je bila povabljena, da pelje otroka na odvzem brisa, pa je dejala, naj za vsak slučaj še njo testirajo. Otrok je bil negativen, sama pa je imela pozitivno okužbo, torej, še preden je dejansko zbolela. V drugem podobnem primeru je test pri otroku pokazal okužbo, zato sta šla tudi starša v izolacijo. Po dveh dneh sta zbolela tudi sama," opisuje direktor. Trenutno zato izvajajo izključno le nujne stvari na terenu (osemenjevanj, cepljenj ni). Od treh lokacij imajo odprto le veterino v Šentjurju, a tudi tam so delo prilagodili. Še vedno pa je pri njih možno kupiti hrano za živali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta