Varovanje meje: Posnetka, ki ga je objavil Janša, naj ne bi bil naredil policist

Kristina Božič
23.07.2019 18:37

Na Policijski upravi Koper pravijo, da po sedaj zbranih podatkih posnetka o prijetju skupine oseb, ki je nedovoljeno prestopila mejo, posnetek pa je prvi objavil Janez Janša, ni naredil policist

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijska akcija je prišla ravno v času, ko se je Slovenska vojska pritrdilno odzvala na poziv notranjega ministrstva za pomoč pri nadzoru meje. Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

V soboto zjutraj je Janez Janša, predsednik največje opozicijske stranke, ki po družbenih omrežjih redno širi vsebine, nenaklonjene migracijam, objavil posnetek policijskih postopkov na meji. Posnetek kaže, kako je policija skupino oseb, ki je hrvaško-slovensko mejo prestopila na nedovoljen način, polegla na zemljo, v tesno vrsto z obrazi v tla. Policijska akcija, ki je bila medijsko izčrpno pokrita, je prišla ravno v času, ko se je Slovenska vojska pritrdilno odzvala na poziv notranjega ministrstva, ki ga vodi Boštjan Poklukar, da bi želeli dodatno število vojakov in njihovih oklepnih vozil na meji, kjer policijske naloge izvajajo tudi mešane vojaško-policijske enote.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta