Včeraj potrdili 1385 okužb. V sredo spet več okužb kot na ta dan prejšnji teden

11.02.2021 10:07
Samo hitrih testov so v sredo opravili skoraj 21 tisoč.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Skupno 1385 okužb s koronavirusom so pri nas potrdili včeraj po podatkih Sledilnika Covid-19, to so potrdili tudi na tiskovni konferenci vlade. 

Je pa včerajšnje število okužb večje kot na enak dan prejšnji teden.

Od opravljenih 5482 PCR-testov jih je bilo v sredo pozitivnih 992, to je 18,1 odstotka. Opravili so še 20.788 hitrih testov, pozitivnih je bilo 393, kar pomeni slaba 2 odstotka.

Povprečje števila okužb v zadnjih sedmih dnevih je 837.

Po podatkih vlade na twitterju je v sredo umrlo 10 ljudi. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 828 ljudi, 157 na intenzivnih oddelkih. Včeraj je lahko bolnišnico zapustilo 76 oseb.

Zasavje, Savinjska, Koroška najboljše

Država je še vedno v rdeči fazi. Še vedno je aktivnih skoraj 14 tisoč primerov.

Na evropski karti imajo od Slovenije višjo prisotnost virusa v 14-dnevnem povprečju po besedah vladne govorke za covid-19 Maje Bratuša le še Španija, Češka in Portugalska.

"Kljub temu da zadnje dni spremljamo nižje številke na novo obolelih in manj hospitaliziranih, ne moremo govoriti, da so epidemiološke razmere dobre," je opozorila. 

Najboljša epidemiološka slika ostaja v Zasavski, Savinjski in Koroški regiji. Goriška pa ima boljšo situacijo kot še dan prej. 

Po novih okužbah v zadnjem dnevu izstopajo· Ajdovščina z 22 novimi okužbami, Brežice 20, Celje 40, Koper v zadnjem dnevu celo 78, Kranj 33, Medvode in Nova Gorica 23, Novo mesto 29, Ptuj 30. V Ljubljani je bilo včeraj novih okužb 134, v Mariboru 37.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta