Večerova anketa: Kdo je najbolj zaznamoval leto 2019? Šarec kot prvi politik šele na četrtem mestu, pred njim Greta Thunberg

01.01.2020 17:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Dončić
Kevin Jairaj

Luka Dončić in Primož Roglič premočno vodita v Večerovi spletni anketi Vox populi, kjer vas še vedno sprašujemo, kdo je za vas najbolj zaznamoval leto 2019. Zvezdnik leta Luka Dončić je prepričljivo prvi, s 34 odstotki, za njim je še en vrhunski slovenski športnik, kolesar Primož Roglič, s 23 odstotki, skupno imata več kot polovično podporo glasovalcev. Prvi politik na lestvici je daleč za njima na četrtem mestu premier Marjan Šarec z 11 odstotki. Pred njim je mlada podnebna aktivistka Greta Thunberg (13 odstotkov). Po osem in, drugi, sedem odstotkov imata prvak slovenske opozicije, predsednik SDS Janez Janša, in slovenski zet, predsednik ZDA Donald Trump. Nova predsednica Evropske komisije Ursula Von der Leyen je pri dveh odstotkih, predsednik Slovenije Borut Pahor pri enem. 
Do srede zvečer vas je glasovalo skoraj 1500. Vabljeni na vecer.com.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta