(VIDEO) Janez Janša prvič spregovoril na seji državnega zbora. Koliko pa je tvital med sejami?

Miha Raičevič Miha Raičevič
11.11.2022 12:00

Včeraj je bil kot govorec na izredni seji državnega zbora o interpelaciji zunanje ministrice Tanje Fajon prijavljen tudi predsednik opozicijske stranke SDS Janez Janša.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša v parlamentu
Robert Balen

Janez Janša je v tem sklicu državnega zbora, ki je svoj mandat začel 13. maja letos, nastopil tretjič. Do 1. junija je bil Janša sicer še predsednik vlade, po izvolitvi sedanje vlade Roberta Goloba pa se je usedel v poslansko klop. 

Vodja največje opozicijske stranke od takrat ni spregovoril na sejah državnega zbora, je pa njegova stranka poskrbela, da bomo še ta mesec glasovali o treh referendumskih pobudah za preklic v državnem zboru že sprejetih zakonov. Državni zbor je včeraj tudi zavrnil prvo interpelacijo v tem sklicu, ki jo je proti zunanji ministrici Tanji Fajon vložila ravno Janševa SDS. Že v torek pa bodo poslanci na pobudo te stranke odločali še o drugi interpelaciji tega sklica DZ, ki so jo proti ministrici Tatjani Bobnar prav tako vložili Janša in njegovi strankarski kolegi.

Po podatkih spletne strani Parlameter je bil Janša doslej 52-odstotno prisoten na sejah, na katerih so glasovali. Podal ni niti ene poslanske pobude. Je pa Janša govoril na dveh sejah parlamentarnega odbora za zunanjo politiko, katerega član je. Prvič na 6. redni seji 19. oktobra in potem še dan pozneje na 7. nujni seji tega odbora.

Precej več oglašanja na Twitterju

Janša je sicer precej bolj aktiven na družbenem omrežju Twitter, kažejo podatki spletnega sledilnika Maršal Twitto, ki spremlja njegov račun. Samo v sredo je objavil 136 tvitov - 2 izvirna, 130 poobjav in 4 poobjave s komentiranjem. V četrtek 28. oktobra, ko je zasedal tudi parlament, je Janša na Twitterju po oceni sledilnika preživel več kot 5 ur. Objavil je 168 tvitov - 5 izvirnih, 153 poobjav in 10 poobjav s komentiranjem. 

Dan pred tem, ko je imel DZ prav tako redno sejo, je objavil 154 tvitov - 3 izvirne, 141 poobjav in 10 poobjav s komentiranjem, v sredo 26. oktobra pa je objavil 167 tvitov. Tudi na dan 2. redne seje 30. septembra je Janša aktivno tvital - 2 objavi, 148 poobjav in 5 poobjav s komentiranjem. Še nekaj več tvitov pa je sledilnik zabeležil 20. oktobra, ko sicer ni bilo nobene seje državnega zbora, niti ni zasedalo nobeno telo, v katerih sodeluje bivši predsednik vlade. Objavil je 196 tvitov, od tega 4 izvirne, 185 poobjav in 7 poobjav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta