(VIDEO) "Se vidimo na ulici." Kdo je golfist pred državnim zborom, ki protestira proti politiki Janševe vlade

Miha Raičevič Miha Raičevič
24.04.2020 11:18

Po spletu krožijo videi golfista, tekača, balkonskega protestnika pred parlamentom in upravljalca s 5G oddajnikom. Za temi vlogami se skriva ustvarjalec, ki nasprotuje politiki aktualne vlade.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jaša Jenull protestira pred parlamentom
Youtube/jaša Jenull

Ste na spletu tudi vi zasledili prizor golfista, ki udarja po žogicah na Trgu republike pred slovenskim parlamentom? Najnovejši odlok vlade, ki dovoljuje tudi igranje golfa, je zelo resno vzel gledališki režiser Jaša Jenull, ki je na spletu objavil že več videov, v katerih protestira proti politiki nove vlade.
Jaša Jenull se sicer ukvarja predvsem z uličnim gledališčem, na spletu pa je od začetka ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa objavil že več videoposnetkov, ki so dosegli razmeroma veliko število ljudi.
Prvega je objavil pred približno enim mesecem in ima na Facebooku okoli 60 tisoč ogledov. "Dokler še ni prepovedano, sem šel malo na rekreacijo," je zapisal ob videu, v katerem teče po Ljubljani z doma narejenim transparentom "Banda, lopovi! Gotovi boste!". Teče tudi mimo kulturnega ministrstva, kjer nazorno pokaže nestrinjanje s politiko, podobno tudi pred parlamentom, vladno palačo in ameriškim veleposlaništvom. Pred urgenco UKC Ljubljana pa zaploska zdravnikom.
{embed_youtube}https://youtu.be/TeH-LxCWyPE{/embed_youtube}
"Vladni ukrepi me silijo v to, da ne morem samo sedeti doma in gledati serij na računalniku," pravi. Je samozaposlen v kulturi in zaradi epidemije so se mu porušili delovni načrti v prihodnjih mesecih. "Jedro mojih akcij pa ni samo v tem ekonomskem, finančnem smislu, saj se to dogaja povsod. Povezano je predvsem s političnimi odločitvami, ki jih sprejema trenutna vlada in kako izkorišča krizo za lastne namene."
Drugi video je Jenull posnel kar na svojem balkonu. Pred fotografijo državnega zbora je postavil bonbone - gumijaste medvedke, ki so protestirali. Pridružila sta se jim tudi dinozavra.
{facebookpost}https://www.facebook.com/jasa.jenull/videos/10222805628472468/{/facebookpost}

Jenull se je v marcu udeležil tudi protestnega prižiganja sveč pred državnim zborom.
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta