(VIDEO) Sredi noči izvedel, da je prvi okuženi moški, s katerim je delil sobo. Slovenec, okužen s koronavirusom, spregovoril iz karantene

A.L.
09.03.2020 10:23

"Deset minut preden sem prišel v hišo, so mediji objavili prvo okužbo s koronavirusom v Sloveniji."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Do tega trenutka je z novim koronavirusom v Sloveniji okuženih več kot 23 ljudi, med njimi tudi Rok Borštnik, tretji okuženi Slovenec, ki je, tako kot prva dva, povezan z motoristično skupino, ki je potovala po Maroku. Zdaj je na YouTubu objavil posnetek iz izolacije. "Obljubim, da to ni šala. Sem v bolnišnici in čakam na rezultate testa za koronavirus," je v uvodu videoposnetka povedal Borštnik. Prvi del posnetka je tako nastal v času, ko še ni vedel, da je okužen.
"Zadnja dva tedna sem potoval po Maroku," pripoveduje na posnetku in zraven hvali deželo, ki jo je obiskal. Na eni od tamkajšnjih motorističnih odprav je imel njegov sostanovalec v hotelski sobi manjšo motoristično nesrečo. "Potreboval je nekaj počitka, mislili smo, da je vse skupaj povezano z nesrečo. Nekaj dni smo preživeli v Merzougi, vsak večer smo imeli skupno večerjo, spili smo kozarec piva, se pogovarjali in uživali." Kot pravi, je debata nanesla tudi na temo koronavirusa, prav v tistem času so namreč v Italiji začeli zaostrovati ukrepe, zapirali so tudi posamezna letališča. "Tudi mi smo imeli let proti Italiji, zato smo se o tem, jasno, pogovarjali, se malce šalili. V Maroku takrat ni bilo niti enega primera s koronavirusom," Borštnik opisuje v posnetku, ki ima že 82 tisoč ogledov.
{embed_youtube}https://youtu.be/2_PBwRtzQ-U{/embed_youtube}
"Dva dni pred odhodom domov sem zapustil skupino in z avtobusom potoval nazaj proti Marakešu. Tam sem se začel počutiti rahlo utrujeno, kot bi imel manjši prehlad," pripoveduje in dodaja, da je vse to pripisoval napornemu potovanju in vsemu, kar se je dogajalo. Naslednji dan je preživel kot običajno in tako še štiri naslednje. "Moje potovanje se je končalo, vkrcal sem se na letalo, pristal v Italiji in se vrnil domov."
"Deset minut preden sem prišel v hišo, so mediji objavili prvo okužbo s koronavirusom v Sloveniji. Takrat o osebi, ki je zbolela, ni bilo veliko znanega, Vse, kar smo vedeli, je to, da je oseba, ki je zbolela, nedavno prispela iz Maroka. Veliko ljudi potuje tja, zato se mi to ni zdelo nič posebnega. Ko sem prišel domov, mi je žena odprla vrata, me opozorila na prvi potrjen primer in mi naročila, naj se držim čim bolj stran od nje in najine 3-mesečne deklice. Mislil sem si, da se šali."

V bolnišnici zanj lepo skrbijo

"Izogibali smo se objemanju, poljubljanju in podobnim stvarem, hčerke se nisem dotikal. Bil sem utrujen, zato sem skočil pod prho in odšel v posteljo. Žena je poskušala priklicati nekoga, ki bi ji lahko dal več informacij o mojem stanju, a to ni bilo mogoče. Sredi noči je žena vendarle uspela priklicati pristojne. Pritekla je v spalnico in mi povedala, da je prva okužena oseba moški, s katerim sem delil sobo v Maroku," podrobno dogodke opisuje Rok Borštnik.
Nemudoma je odšel v drugo sobo, poklical pristojne in se pogovoril. "Naslednji dan sem šel v bolnišnico, kjer so mi iz nosu vzeli vzorec. Rezultati so pokazali, da sem okužen s koronavirusom. Zdaj opravljajo dodatne teste," pripoveduje na posnetku in poudarja, da zanj lepo skrbijo. "V neke vrste karanteni so tudi moji starši in žena. Počnejo vse, kar lahko, da obvladujejo situacijo. Počutim se dobro, kot neke vrste manjši prehlad. Nič posebnega, brez panike. Občutek imam, da bo kmalu minilo," je optimističen. V času bolezni si, kot pravi, najbolj želi predvsem čim hitreje priti domov, kjer bo lahko urejal posnetke, ki jih je posnel v Maroku in jih kasneje pokazal svojim sledilcem na YouTubu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta