(VIDEO) V maratonskem radijskem oddajanju za žrtve poplav zbrali skoraj 2 milijona evrov

Va
09.08.2023 19:33

Denis Avdić z Radia 1: "Najlepša hvala, Slovenija, da ste se odzvali, za podporo. Če stopimo skupaj, znajo nastati čudovite zgodbe."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radio 1/FACEBOOK

Slovenske radijske postaje so v donacijski akciji Eno srce, ena Slovenija zbrale natanko 1.914.746 evrov za pomoč žrtvam poplav.

K voditeljem Denisu Avdiću, Jani Morelj in Mihi Deželaku z Radia 1 so v sredo od 6.do 18. ure prišli številni glasbeni gostje. O poplavah so se pogovarjali tudi s strokovnjaki: s predsednico ZPM LJ Moste Polje Anito Ogulin, poveljnikom civilne zaščite Srečkom Šestanom, psihologom dr. Aleksandrom Zadelom, z voditeljem na Radiu Antena in prostovoljnim gasilcem PGD Zbilje Maticem Hercegom, ki je pomagal reševati nemočne ljudi. Predstavili so tudi izjemno težke zgodbe poslušalcev, ki jim je vodna ujma skoraj uničila življenja in resnično potrebujejo pomoč, da se bodo lahko znova postavili na noge. 

Poleg Radia 1 so v donacijski akciji sodelovali Radio 1 80ta, Radio Antena, Radio Bob, Radio Kranj, Radio Triglav, Radio Robin in Radio Maxi.

"Najlepša hvala, Slovenija, da ste se odzvali, za podporo. Če stopimo skupaj, znajo nastati čudovite zgodbe in tole je ena res čudovita zgodba. Vesel sem, da sem pri desetih letih pred vojno pristal ravno v tej državi. Želim, da se tisti, ki ste se znašli v težkih razmerah, čimprej postavite na noge. Hvala, ker ste darovali tudi iz tujine, želim vam lep dopust še naprej. Hvala Slovenija in srečno," je ganjeno dejal Denis Avdić.

Med radijskim maratonom je potekala tudi dobrodelna dražba Dončićevega dresa s podpisi celotne slovenske košarkarske reprezentance, na najvišji ponujeni znesek radijci še čakajo.

Si pa je drug podpisan Dončićev dres prislužil Miha Deželak, ki je v družbi številnih sodelavcev daroval 500 evrov v dobrodelne namene in poskrbel za velik aplavz.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta