Vlada bo izenačila odjemalce plina, septembra nižje cene za vse. Nižji bo tudi DDV na energente

Timotej Milanov Timotej Milanov
20.07.2022 18:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premier Robert Golob je zaradi zaostrovanja energetske krize sklical posvet, na katerem so bili tudi predstavniki opozicije. 
Premier Robert Golob je zaradi zaostrovanja energetske krize sklical posvet, na katerem so bili tudi predstavniki opozicije. 
Daniel Novaković/STA
Zaradi naraščajočih cen energentov in hrane, ob čemer Evropi grozi tudi popolna ustavitev dobave zemeljskega plina iz Rusije, je predsednik vlade Robert Golob sklical posvet s predsedniki parlamentarnih strank, vodji poslanskih skupin in pristojnimi ministri, prisotni so bili tudi predstavniki energetskih podjetij in ekonomski strokovnjaki. Vlada pripravlja v zvezi s tem več ukrepov. "S prvim septembrom se bodo cene znižale za vse odjemalce zemeljskega plina. Ne za vse enako, bodo pa ukrepov deležni vsi, še posebej iz naslova znižanja DDV," pravi Golob. Vlada načrtuje znižanje stopnje DDV z 22 na 9,5 odstotka za vse energente, ki se uporabljajo za ogrevanje, torej za električno energijo in zemeljski plin ter tudi za kurilno olje, lesno biomaso in daljinsko ogrevanje.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta