Vlada je skrajšala policijsko uro, tri regije so spet v rdečem. Se obetajo spremembe pri pouku v osnovnih šolah?

M.R., STA
24.03.2021 19:16
Vlada je po informacijah STA odločila, da bo odslej nočna omejitev gibanja trajala od 22. do 5. ure. Seja vlade, na kateri so odločali o protikoronskim omejitvenih ukrepih, je že končana. Podrobnosti o ukrepih naj bi sporočili kmalu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Policijska ura bo po novem krajša.
Petra Lesjak Tušek

Nočna omejitev gibanja od 21. do 6. ure zjutraj je stopila v veljavo 20. oktobra lani. Medtem ko mu del javnosti ni naklonjen, pa so na vladni strani doslej poudarjali, da bo omejitev sproščena, ko bodo to dopuščale epidemiološke razmere.

Vlada je že pred dvema tednoma na predlog ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa odločala o tem, da bi skrajšali nočno omejitev gibanja. A so takrat z vladnega urada za komuniciranje sporočili, da strokovna skupina za covid-19 zaradi obsega epidemije ni sledila Hojsovemu predlogu, da pa bodo o tem znova odločali v naslednjih 14 dneh.

Hojs je v torek za STA pojasnil, da predloga ne bo podal ponovno "saj je bil dogovor, da bo svetovalna skupina ta teden sama ponovno preučila njegov predlog oziroma se morda odločila celo za večje sproščanje".

Vodja svetovalne skupine za covid-19 pri ministrstvu za zdravje Mateja Logar je sicer prejšnji teden za Mladino dejala, da se za skrajšanje omejitve niso odločili, ker "smo menili, da ena ura ne bi bistveno spremenila ničesar". Ob tem je napovedala, da bodo predlagali popolno ukinitev omejitve gibanja ponoči, če bo epidemiološko stanje dovolj dobro.

Tri regije v rdečem

Statistične regije obalno-kraška, goriška in koroška so zopet v rdeči fazi glede na vladni semafor za sproščanje ukrepov, namenjenih omejevanju širjenja koronavirusa, je danes sklenila vlada. Vlada v teh regijah gospodarstva ne bo dodatno zapirala, bo pa gibanje omejeno na posamezno regijo. Prehajanje med temi rdečimi regijami in drugimi regijami bo prepovedano v obe smeri. V rumenih regijah bodo gostinski lokali še vedno lahko stregli na terasah.

Vlada pa za zdaj ni sprejela sprememb glede pouka v osnovnih šolah. Ugibalo se je namreč, da naj bi učenci od šestega razreda dalje k pouku v šole hodili po tako imenovanem modelu C1, kar pomeni, da bi za posamezni razred en teden pouk potekal v šoli, en teden pa bi se učenci šolali od doma.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta