Vodstvo RTVS sodelavcem Panorame v podpis ponudilo nove pogodbe, omenjajo tudi njihove stare plače

A.L.
25.01.2024 11:02

Ostro zavračajo tudi vsa namigovanja, da so zaposleni deležni psihičnega nasilja, groženj in žalitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zaposlenim v informativni oddaji Panorama na drugem programu Televizije Slovenija, ki so bili napoteni na čakanje na delo doma, so v začetku januarja onemogočili dostop do delovnih mest.
Večer

Vodstvo RTV Slovenija je vsem sodelavcem ukinjene oddaje Panorama, ki so bili z novim letom napoteni na čakanje na delo doma, še pred iztekom roka čakanja našlo delo na TV Slovenija.

Spomnimo, zaposlenim v informativni oddaji Panorama na drugem programu Televizije Slovenija, ki so bili napoteni na čakanje na delo doma, so v začetku januarja onemogočili dostop do delovnih mest. V upravi Radiotelevizije Slovenija so se pri tem sklicevali na pravilnik o hišnem redu, kasneje pa so jim dostop omogočili, da so lahko odnesli svoje stvari.

"Delovna mesta oziroma iz njih izhajajoča dela in naloge, ki so jim bila ponujena, so v skladu s trenutnimi potrebami delovnih procesov," so sporočili. Nekateri sodelavci so ponujene sporazume in pogodbe o zaposlitvi že podpisali. Svoje delo že opravljajo v skladu z novimi zadolžitvami.

Ob tem so na RTV Slovenija pojasnili, da so imeli "nekateri sodelavci oddaje Panorama že od vsega začetka izredno visoke osnovne plačne razrede delovnih mest, ki so segali tudi do 49. plačnega razreda. So pa tudi znotraj Panorame obstajale kar precejšnje razlike med osnovnimi plačnimi razredi delovnih mest sodelavcev". Dodajajo, da dela in naloge iz opisa delovnih mest, ki so trenutno potrebna v delovnem procesu PPE TV Slovenija, niso ovrednotena tako visoko, kot so bila dela in naloge nekaterih sodelavcev, ko so ti pripravljali oddajo Panorama. "Tako visokih plačnih razredov, kot so jih imeli v času Panorame, pred organi nadzora in upravljana ne bi bilo mogoče zagovarjati."

Obenem obžalujejo, da se je nekaj zaposlenih "zaradi eksperimentalnega projekta prejšnjega vodstva znašlo v situaciji, ki je za vse neprijetna. RTV Slovenija si prizadeva, da se zadeve čim prej uredijo". Ostro zavračajo tudi vsa namigovanja, da so zaposleni deležni psihičnega nasilja, groženj in žalitev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta