Vojna v Ukrajini: Svoje besede bodo podprli z orožjem

Timotej Milanov Timotej Milanov
03.02.2023 05:38
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Američani so po dolgem prepričevanju popustili in bodo v Ukrajino poslali svoje tanke Abrams, pri čemer bi lahko trajalo več mesecev, preden bodo ti prišli na bojišče.
Američani so po dolgem prepričevanju popustili in bodo v Ukrajino poslali svoje tanke Abrams, pri čemer bi lahko trajalo več mesecev, preden bodo ti prišli na bojišče.
Reuters
Pred zelo verjetno večjo rusko ofenzivo zahodne države hitijo z dobavami opreme Ukrajini, a vprašanje, ali bodo te zadostne in pravočasne, pri tem evropska orožarska industrija ne dohaja potreb na bojišču. Tudi dr. Jelena Juvan opozarja, da bo pri tankih ključno število dobavljenih, saj bi lahko samo večje število teh pomenilo prelomnico na bojišču. Okoliščine sicer zahtevajo nujen zagon evropske obrambne industrije, zelo verjetno pa se bodo povečali tudi pritiski na zvišanje obrambnih proračunov evropskih držav. "V Jugoslaviji smo imeli pregovor, ki se je glasil: Če ne hraniš svoje vojske, pa hraniš tujo," pravi nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske Dobran Božič. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta