Vse več (vladnih) strateških svetov, ki pa niso zastonj

Matej Grošelj Matej Grošelj
01.02.2023 05:20
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pod vodstvom "buldožerja" Breclja deluje 22 članov strateškega sveta za zdravstvo, med katerimi je tudi nekdanji generalni direktor UKC Maribor Vojko Flis.
Pod vodstvom "buldožerja" Breclja deluje 22 članov strateškega sveta za zdravstvo, med katerimi je tudi nekdanji generalni direktor UKC Maribor Vojko Flis.
Sašo Bizjak
Od imenovanja vlade pod taktirko Roberta Goloba je bilo na ravni premierja in ministrstev doslej ustanovljenih pet strateških svetov, ki veljajo za stalnico delovanja vsake koalicije. Gre za posvetovalna strokovna telesa, ki analizirajo stanja, predlagajo rešitve in oblikujejo politike na posameznih področjih. Medtem ko je predsednik vlade Golob ustanovil strateška sveta za zdravstvo in prehrano, strokovno-posvetovalni organi delujejo tudi v okviru ministrstev za zunanje in evropske zadeve, gospodarstvo, turizem in šport ter naravne vire in prostor. Kakšna je vloga strateških svetov in kdo jih sestavlja?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta