Zgodbarjenje, ki bo seglo do srca in denarnice

Barbara Repovž Barbara Repovž
02.05.2020 06:00

V knjigi Donosno zgodbarjenje dolgoletni novinar in urednik Dušan Waldhütter s pomočjo osebnih zgodb vodi skozi zasnovo in uporabo zgodb v različne poslovne namene. Knjiga je izšla v slovenskem in angleškem jeziku.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dušan Waldhütter
Foto: Osebni arhiv
Dušan Waldhütter
Foto: Osebni arhiv

Kakšno moč ima ob pravem času na pravem mestu podana zgodba z nekim konkretnim namenom, je avtor knjige Donosno zgobarjenje prvič spoznal in začel uporabljati pred več kot dvema desetletjema, ko so z ansamblom Frajkinclari hodili na tekmovalne glasbene festivale po Sloveniji, kjer so osvajali številna priznanja. Med drugim tudi zato, ker so vedno, ko so stopili na oder in zaigrali prvi takt, ljudi nagovorili s kratko zgodbico, anekdoto. 'Vedno smo to naredili in bili smo edini, ki smo to počeli. Naš cilj je bil, da se povežemo z občinstvom in dosežemo, da se ljudem privzdignejo ustni kotički, še preden smo uradno začeli z nastopom. Da zbudimo čustva in da si naš nastop zato zapomnijo bolj kot od ostalih,'' pravi Waldhütter, predavatelj, novinar, urednik, glasbenik in tekstopisec, ki je 20 let delal v medijih. Med drugim je bil poldrugo desetletje odgovorni urednik revije Naš dom – kultura bivanja in odgovorni urednik Večerove priloge Kvadratov.

Kot pravi avtor, najdete v knjigi nasvete, kako uporabiti zgodbe, da postanete uspešnejši, bolje videni in dlje slišani.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.