Znano je, zakaj je pogorel dom na Okrešlju

Gordana Possnig Gordana Possnig
18.11.2019 12:30

Delovne akcije za očiščenje pogorišča na Okrešlju se je konec tedna udeležilo več kot 50 prostovoljcev več slovenskih planinskih društev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čiščenje pogorišča Frischaufova doma na Okrešlju
Arhiv Pd Celje Matica

Deset dni po požaru, zaradi katerega je 7. novembra do tal pogorel Frischaufov dom na Okrešlju v Kamniško-Savinjskih Alpah, so kriminalisti po težavah zaradi izjemno slabih vremenskih razmer ter nevarnosti zaradi podirajočega se objekta minulo soboto le uspeli opraviti ogleda kraja požarišča. Kriminalistična preiskava je pokazala, da je zagorelo zaradi napake na električni napeljavi.
Člani celjskega planinskega društva Matica pa so v minuli dneh le začeli čistiti pogorišče. Kot nam je pojasnil predsednik društva Brane Povše, je poziv za delovno akcijo za čiščenje pogorišča na Okrešlju več kot uspel. Delovne akcije so se udeležili člani alpinističnih odsekov Celje - Matica, Ljubljana - Matica, Železničar, Šaleškega alpinističnega odseka, člani PD Kranjski gamsi, Plezalnega kluba Rifnik, PD Celje Matica in drugi posamezniki, kar je skupno naneslo okoli 50 prostovoljcev. Najprej so usposobili tovorno žičnico, to pa jim je v nadaljevanju akcije omogočilo tako lažje odstranjevanje odpadnega materiala, predvsem železa kot tudi olajšalo oskrbo s hrano in pijačo.

Na pogorišču.
Arhiv PD Celje Matica
Jure Tiselj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta