Znova vzpostavljena letalska povezava med Ljubljano in Podgorico

STA
12.06.2020 16:32

Redni letalski potniški promet je na ljubljanskem letališču po dveh mesecih in pol zaustavitve prometa zaradi pandemije covida-19 znova stekel konec maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na ljubljansko letališče se je po prevozniku Air Serbia vrnil tudi Montenegro Airlines. Letalo je danes iz črnogorske prestolnice Podgorica v Ljubljano pripeljalo 27 potnikov, iz Ljubljane v Podgorico pa je odpotovalo 41 potnikov, so sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja z letališčem Jožeta Pučnika.
Redni letalski potniški promet je na ljubljanskem letališču po dveh mesecih in pol zaustavitve prometa zaradi pandemije covida-19 znova stekel konec maja. Prvi se je na letališče vrnil Air Serbia, zdaj letalski prevoznik iz Črne gore, v ponedeljek bo povezavo med Frankfurtom in Ljubljano znova vzpostavila nemška Lufthansa.
Lufthansa bo na ljubljansko letališče letela šestkrat tedensko. Potniki lahko po Lufthansinih napovedih že v juliju pričakujejo tudi jutranji let v Frankfurt, saj se bo letalo prevoznika v Ljubljano vračalo pozno zvečer in bo zato tam tudi nočilo.
Promet na ljubljanskem letališču se tako povečuje, v Fraportu Slovenija pričakujejo, da se bodo še ta mesec vrnili tudi Brussels Airlines in Wizz Air, ki letita v Bruselj, Air France, ki leti v Pariz, in Transavia, ki leti v Amsterdam.
Julija se bodo na ljubljanskem letališču znova vzpostavili tudi čarterski leti, prek turističnih posrednikov bo namreč znova mogoče leteti na 10 grških otokov in v Dubrovnik.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta